fbpx
  • Naamloos document
 • Hypotheekvormen

 • Hieronder vindt u een overzicht van verschillende hypotheekvormen met een korte uitleg.
  Fiscaal gezien komen starters alleen in aanmerking voor een lineaire en/of annuïteitenhypotheek.

  Lineaire hypotheek – maandelijks lost u een vast deel van de lening af. Daardoor betaalt u steeds minder rente. Interessant als u uitgaat van een inkomensdaling.

  Annuïteitenhypotheek – maandelijks lost u een deel van de lening af, geen vast bedrag, maar aanvankelijk weinig, later meer. Dat betekent dus ook: aanvankelijk meer rente, later minder.

  Levenhypotheek – maximaal belastingvoordeel omdat u de lening pas aan het einde van de looptijd in één keer helemaal of gedeeltelijk aflost. Het benodigde kapitaal spaart u via een kapitaalverzekering.

  Spaarhypotheek – is gekoppeld aan een kapitaalverzekering. Maximaal belastingvoordeel over de gehele looptijd omdat u de lening pas aan het einde van de looptijd in één keer helemaal aflost.

  Bankspaarhypotheek – spaart u voor de aflossing van uw hypotheek op een geblokkeerde bankspaarreke­ning, waarop u rente ontvangt. De waarde van het vermogen dat u opbouwt is op elk gewenst moment inzichte­lijk. Dat maakt deze hypotheekvorm transparant.

  Beleggingshypotheek – er zijn twee varianten. Beleggen via levensverzekering of direct in aandelen/beleggingsfondsen. Bij beide is er het risico dat u door tegenvallend rendement de hypotheek niet in z’n geheel kunt aflossen.

  Aflossingsvrije hypotheek – gedurende de looptijd betaalt u alleen rente, geen aflossing. U bouwt dus geen vermogen op.

Maak een afspraak!